Perakende Mal Satışları İle Hizmet İfalarına İlişkin Mali Rapor Bildirim Kılavuzu (ÖKC Mali Rapor Kılavuzu) (04.10.2017)

Bu Kılavuzda ; 30/9/2017 tarih ve 30196 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 483 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 3. Maddesinde belirtilen “Mevcut Eski Nesil ÖKC’leri Mali Hafızaları Doluncaya Kadar Kullanma İmkanı Getirilen Mükellefler” başlıklı bölümünde bahsedilen ve 4. Bölümünde belirtilen şartları yerine getiren mükelleflerin kullanmakta oldukları ÖKC’lerde kayıtlı bilgilere ilişkin mali raporların formatı, içeriği, XML şema yapısı, GİB’e bildirilme usulü ve zamanı gibi hususlar açıklanmaktadır.

ÖKC mali raporları bu kılavuzda belirtilen şemaya göre oluşturulmalıdır. Kılavuzda yer alan açıklamaların anlaşılabilmesi için XML (eXtensible Markup Language-Genişletilebilir İşaretleme Dili) ve adı geçen diğer kavramlar hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olunması gerekmektedir.

Kılavuzlarda verilen örnekler, şema yapısında yer alan elemanların kullanımının şeklini gösterme amacıyla hazırlanmış olup, mükelleflerin hazırlayacağı raporlarda elemanların kullanımı bakımından bağlayıcı değildir.

Söz konusu pakete ulaşmak için tıklayınız.

İlginizi Çekebilir